torsdag den 11. juli 2019

ROSER - LAVENDLER - HORTENSIA - HYPERICON - BLOMSTRENDE FORHAVE


Maj og junis Rhododendron farveorgie er afløst af andre farver og selvom vejret har været både med og mod os, står både roser og lavendel rigtig kraftige og flotte. Jeg undlod at klippe lavendlerne ned i år, fordi de allerede sidst i april stod rigtig flotte. Som det ses på billedet plejer jeg at klippe lavendlerne i runde tuer - men har planlagt at klippe dem til en samlet hæk når den tid kommer.






Nina Poulsen roserne har det også særdeles godt i år. De har stået der i 40 år, kun afbrudt af opgravning og jordudskiftning da vi for 13 år siden fik lagt nye fliser og sat stensætningen om. Dengang blev der lagt en ekstra sten på kanterne og underste sten gravet ned. Roser kan ikke genplantes i samme jord, så man må skifte jorden ud ved genplantning samme sted.


Nye fliser i opkørsel og ændret fald på fortrappen. Jeg måtte lede længe efter dette billede, for det er helt fra 2006 - hvor der blev sat 72 m nye/gamle knækstensfliser. De ligger stadigvæk lige, så arbejdet blev gjort grundigt. Se mere om renoveringen her