søndag den 2. juni 2019

HAVEARBEJDE - RENOVERING STEN- OG FLISEKANTER


Selvom græsplænen ikke vil spire og vokse overalt, er der masser af andet arbejde der venter og vejret er så fint til disse opgaver.


Den store græsplæne er ved at være tjenlig til første gangs klipning. Mens Peter klipper græs kan jeg lige nå at luge mellem naturstenene omkring det beskårne æbletræ. Peter klipper og jeg kører græsaffaldet til udlægning i bedene.


Kanterne omkring det store runde bed, som tidligere var vores bålbed bliver stukket af og mellemrummene mellem stenene befriet for ukrudt. Der gror Hosta i hele bedet og de er ved at titte op af jorden nu. Nogle lodden Løvefod blev delt og sat imellem Hosta. Desværre var den store Anisisop i midten af bedet ikke kommet igen. I stedet for flyttede jeg nogle Kugletidsler derhen. Anisisopen er en rigtig god biblomst, men det er kugletidslen også. 


Der blev fyldt ud med sand langs kanten og mellem stenene. Mellem planterne lagde jeg først en blanding af sand og plantesækmuld, lidt kompost og tilsidst kom der græsafklip på for at holde jorden fugtig, selvom hostaerne skygger jorden, har de store bladflader der hurtigt kan fordampe noget vand. 


Vi har altid haft en "hvilebænk" stående her, men sidste år lod vi den stå i "frokosthjørnet" på terassen. Vi savnede bænken til lige at falde ned på i pauserne ved havearbejdet  -  Der måtte en ny bænk til. Desuden er der herlig skygge her, når der er for varmt andre steder.



Efter nogle år vokser græsplæner i højden, så kantsten ligger lavere. Vi havde en del sand tilovers fra plænerenoveringen, som kunne bruges under stenene. Afstikning af plænen, op med stenene, på med sandet og i med stenene igen. Det tog vel et par timer med 2 mand/kvinde.



Fliserne på miniterassen var flotte og rene efter at jeg havde strøet ren træaske fra pejsen på dem. 
En gang lugning mellem fliserne og lys grå stenmel fejet ned i fliserne og fliserne er fine som nye, trods mere end 40 år.