torsdag den 29. august 2019

GRAVE LIGUSTERHÆK OP

Man kan have et standpunkt - til man tager et andet. Den lille gamle ligusterhæk, som i sin tid afskærmede vore drenges legehus var blevet gammel og træt og skulle forynges ved at blive savet ned. Under arbejdet med at save ned tog vi en ny beslutning. Hvis rødderne kunne graves op, skulle hækken helt væk. I efteråret blev den store Nobilis gran kappet ned til 2 m højde, fordi den skyggede for meget på græsplænen og ikke mindst på tørrepladsen. Med møje og besvær og en hel del tålmodighed fik vi gravet rødderne op. Heldigvis havde vi ladet nogle gode "håndtag" stå, så vi kunne vrikke og vride rødderne fri. 




Grunden skråner lidt, så selvom der kun var 1,50 m bar jord fra den ene græsplæne til den anden, måtte der niveleres lidt og skæres lidt af græsplænens kanter for at få en pæn facon på det. Den øverste del går nemlig en del længere ind mod skellet.











Vejret var så fint til græssåning at jeg planerede, såede og rev efter alle kunstens regler - åbenbart ikke godt nok, for dagen efter havde naboernes "skide" katte (i bogstaveligste forstand) boltret sig i det nysåede så jeg måtte lægge net over stykket. 



Efter at kværnen havde tygget sig igennem ligustergrenene skal flisen bruges til dækning af bedet, når jeg har fået tilplantet det med diverse fra egen have og købte Hortensia Paniculata.