Gamle hække og buske kan vokse med mere end 1 meter i løbet af en sæson. Langs husets bagside er der ikke ret langt over til naboen, som desværre ikke er havemindet. Der skulle have været plantet hæk. Da det ikke havde naboens interesse, plantede vi buske på vores side af skellet. Disse buske bliver trimmet en gang imellem for at det ikke skal ende i det rene virvar. I bunden er der plantet efeu. Det er dejlig nemt, men det skal også aves engang imellem - og det var så i dag.
Den smukke brogetbladede liguster er en jeg selv har lavet ligesom jeg har "avlet" mange forskellige ligustertræer, som alle er store og formklippede nu. Nogle er klippet i søjleform, andre har stamme med "kuglehovede".
Efeuens lange ranker er smukke med de friske blade, men det var lige før de voksede ind ad bagdøren. Jeg hakker dem over med en spade, ca. 10 cm fra flisekanten.
En gang imellem synes vi at haven kunne være betydeligt mindre end den er, men det har dog også sine fordele med en stor have. Helt oppe i baghaven har vi et lille bælte med nogle seljerøn og birketræer samt diverse store buske og et sammenvokset krat yderst. Vi kalder det for "skoven". I skoven er der en sti mellem træer og buske og det er her vi lægger alt affald når det et blevet kværnet. Når vi når til foråret er der en rigtig skovbund her - og jeg mangler aldrig et sted hvor jeg kan hente fin muldjord. Vi lægger affaldet med lidt omhu, for det skal jo heller ikke ligne en losseplads. Det er kun kværnede grene med blade og græs, som lægges deroppe. Resten ryger i en af de "rigtige" kompostbeholdere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar