mandag den 24. august 2009

En aften på terassen

Et kig over til terassebordet hvor der er morgensol
Glasruderne har fået malet nogen stiliserede træer til advarsel for fuglene
Her er rart at være ude i næsten al slags vejr
Vi bor på terassen fra påske til oktober måned.
Da vi gik på pension fik vi lavet vores terasse om. Den var overdækket også dengang, men nu skulle det gøres af prof'ier og af de bedste materialer. Terassetaget blev løftet og skåret ind i taget, så der kom mere højde på. Vi ville kun have langsgående limtræsbjælker og støttesøjler for at bevare mest mulig lys i stuen.
Der blev ialt 8 meter = 4 fag a' 2 meter. Her valgte vi at få sat panserglas foran de første 2 fag - altså 4 x 3½ meter terasse, som er er et lunt beskyttet hjørne i husets vinkel. I stedet for et almindeligt terassetag valgte vi at få et isolierende tag, som ikke giver kondensdryp. Vi kunne have valgt at bygge en vinterhave i stedet for, men da stuen ud mod terassen i forvejen har glas mod terassen, havde vi ikke brug for det - og slet ikke når vi tænkte på hvor varmt der bliver i en vinterhave.
Vi er yderst tilfredse med den løsning vi har nu og kan varmt anbefale en halvt lukket terasse.
Kig op mod havens "1. sal" fra terassens sofaplads.
Trappen op til " 1. sal"
Et kig ned på terassen fra 1. sal - her kan man ane vores morgensolplads.

Der har været mange dejlige lune aftener den sidste måned. Det eneste minus ved at være omgivet af mange blomster i krukker er at der skal slæbes i hvert tilfælde mindst 100 liter vand fra regntønderne. Selvom det regner, kommer der ikke meget vand ned i krukkerne. Det havner på bladene og triller af. Men jeg er da glad for at det kun har været nødvendigt at fylde en enkelt af de 3 regntønder op med postevand een gang i løbet af sommeren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar