søndag den 23. august 2009

Hortensia'er i mange farver og former

Hortensia har fuldstændig overtaget når det gælder havens farveindslag. Efterhånden har jeg fået mange forskellige slags, uden at jeg bevidst har købt bestemte sorter. Dog er der to sorter, som adskiller sig fra de "kulørte" og det er Hortensia Annabelle, med de store hvide runde blomsterhoveder og Hortensia Paniculata, som har blomsterne siddende på lange stilke og i klaser.
En af de mange hortensia som jeg fik ganske gratis i Brugsen sidste år, fordi de skulle kasseres. Efter kyndig pleje hos mig, er de allesammen blevet store og stærke i år. Farverne bliver som jordbunden er til. Og der må virkelige være stor forskel på jordbundsforholdene i vores have.
En meget gammel lavendelfarvet Hortensia, som oprindelig var hvid, men nu starter med at være lavendelblå for at ende i en svag rosa farve.
Her kan man se at den blå farve er ved at skifte til rosa
Rosa og blå blomster på samme busk
En helt anden slags - Hortensia " Alpenglühen".
Hortensia Paniculata med de lange blomsterklaser, som er fine til tørring
Hortensia Paniculata bliver klippet ned til 20 cm hvert forår.
Så knaldblå en hortensia at den næsten skærer i øjnene. Det er sjældent at finde en blomst, som er så ren blå. De fleste blå blomster tenderer til at have et lidt rødt eller lilla skær.
Hortensia Annabelle, som skal klippes ned til 20 cm hvert år. Jeg har vist fundet det optimale voksested til dem oppe i skovkanten, hvor de står i humusrig jord og i let halvskygge.

1 kommentar:

  1. I love these hortensia Annabelle, just bought one yesterday at the gardeningshop :-)

    Regards, Veronique

    SvarSlet