fredag den 19. august 2011

Baghaven med dens "praktiske funktioner" og krat

Allerbagest i haven er de praktiske ting placeret. Her er brændeskuret med et lille redskabskur til trillebør, trampolin, kværn, stiger og nogle haveredskaber, som ikke er i brug ret ofte. Vores grønne affaldsbeholder og de store kompostbeholder har også deres plads bag ved skuret. Stedet har sin egen charme

For snart 30 år siden gik vores yngste søn på en erhvervsskole, hvor de blandt andet lavede nogle praktiske ting. Herunder dette anker, som skulle bruges i vores robåd, som dengang skulle fragte os ud til vores sejlbåd. Det var før Skærbæk havn blev færdig anlagt i 1986.

På et tidspunkt har vi ikke haft brug for robåd og anker mere og har hængt det over en gren på et birketræ. Nu er ankeret groet ind i træet og hænger i 3-4 meters højde.

"Skoven" har et tæt bunddække og nogle steder fint udkig til den øvrige del af haven

Det meste af året bruger vi selve stien til "kompostbunke". Vi spreder afklippet græs og kværnet affald - og vi kan her grave den skønneste muldjord op Judaspengene sår sig villigt og er nemme at rykke op, der hvor de er uønskede. De får lov til at så sig selv i "skovhaven" En gammel havelåge, som var tilovers fra en udstilling, en halv krukke og en trærod har ingen andre funktioner end at de liver lidt op i alt det grønne.

Foran kompostbeholderne har jeg lagt alle vore "restfliser". Det morede jeg mig med et par dage . Nej, det er ikke sne i fugerne, men kronblade fra rønnebærtræets blomster.

Der er faktisk et dejligt "arbejdsmiljø" i vores lille "kratskov", hvor det myldrer med vinbjergsnegle