fredag den 23. maj 2008

Færdig med første runde midt i maj

Cymbalaria muralis (Linaria) -Vedbend torskemund.
Cymbalaria muralis (Linaria) -frei vom dänischen übersetzt: Efeu Dorschmund. Wie ist der Name auf deutsch ?
Et fantastisk blomsterflor - hvem kender navnet?
Jeg havde nuppet en håndfuld af disse bunddækkeplanter på vejen hjem fra Super-Brugsen. De breder sig helt vild og er bare så nøjsomme. Det er ikke mere end 1½ år siden hele bedet her blev kulegravet i forbindelse med at fliser og stensætning blev sat om. Det er fristende at snuppe nogle håndfulde og smide dem i jorden i andre bede - men sæt man aldrig kommer af med dem igen? Selvom de også er smukke uden blomster fordi de har små - lidt fligede kødfulde blade.
Årets sidste tulipaner vokser i skyggen af grantræet Lathyrus - sået direkte i april En grim græsplænes forvandling - kun ved hjælp af gødning
Vores græsplæne var fuld af mos og havde store gullige plamager. For bare 2 år siden var det en total renset græsplæne uden antydning af mos efter at jeg havde brugt mange læs topdressing på den med stor arbejdsindsats. Vi ville i år enten købe en plænelufter eller leje en vertikalskærer og ventede kun på at det skulle være tørvejr i flere dage. Men pludselig var det alt for tørt og så kom der en masse regn. Jeg ombestemte mig og gik sent om aftenen i strømmende regn ud og strøede 30 kg kunstgødning. Og miraklet skete: Blot en uge efter havde vi den skønneste tætte græsplæne uden antydning af mos, for græsset dækkede mosset totalt og fik det til at gå nedenom og hjem. Til gengæld investerede vi i nye knive til plæneklipperen og klippede ned til 4½ cm længde i stedet for at klippe ned til 2½-3 cm. Jeg er bare så glad for græsplænen, som selv nu efter den lange tørkeperiode stadigvæk er flot grøn. Jeg investerer gerne i mere gødning, som jeg vil strø ud om en måneds tid.

Jeg er stolt af græsplænen!

Blomster lige nu - det er hurtigt forbi i denne varme. Rhododendron, liljekonvaller, forglemmigej og akeleje

Nybeplantningen i baghaven står i halvskygge på grund af kratskovens rønnebærtræer og birketræer. Derfor trives den også i den herskende tørke

Sidste etape i første runde

I år havde jeg ikke lyst til at kigge på alle de afblomstrede tulipaner, krokus og påskeliljer. Jeg ved godt at man skal lade bladene stå og visne ned, men nu ville jeg være færdig med alle bede og så må løgvæksterne gerne have lidt mindre blomster næste år. Går det helt skidt, køber jeg nye løg. Der er alligevel blevet lidt spredt fægtning hvad angår farver og sorter i dette bed.

Julegaven - Patiocleaneren hjalp med at rense terassefliserne. Der er over 60 kvadratmeter fliser og selvom jeg er træt af disse 60'er fliser, ligger de stadigvæk meget pænt efter næsten 35 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar