mandag den 26. maj 2008

Beherskede blomsterindkøb 2008

En klar rød rhododendron plantet for 3 år siden - i baggrunden vilde jordbær som får lov til at blive stående langs knækstensmuren. De vokser og spreder sig voldsomt.

Begrænsningens kunst - kun få købeblomster i år

De eneste købeblomster i år er 2 stk. heliotrop med den herligste duft - og 2 tomatplanter samt nogle stedmorplanter. Heliotropen står ved terassens siddeplads, hvor duften kan nydes hele dagen - og mest om aftenen. I krukkerne er der Hortensia og roser fra sidste år samt stedmorplanterne, som giver lidt farve til hortensierne får blomster.

For at undgå vandslæberiet er alle krukker samlet i et skyggefuldt hjørne på terassen. Sidste år stod de fleste krukker i fuld sol hele dagen, så krukkerne nærmest kogte og fordampede vand så jeg måtte vande 2 gange dagligt. I øjeblikket vander jeg 1 gang hver 2. eller hver 3. dag. I regnvejr kan jeg trille krukkerne et par meter frem og spare vandingen. Til ferien eksperimenterer vi med et drypvandingssystem.

I plantebørnehaven er der tagetes, ageratum , kattehale (Nepetea) og biblomme, som snart kan plantes ud. I øjeblikket er det nemmere at have dem på eet sted og vande kollektivt.

De første krukkeroser er ved at springe ud

Klematis med en fodpose af hosta

Terassens stenbed med beplantningen fra sidste år, som forhåbentlig er permanent. Mellem de mørke Heuchera er der plantet masser af lyserøde bunddækkeroser af sorten Gentle Cover. I den store krukke i baggrunden har sidste sommers staude Penstemon overlevet og tegner til at blive fin. Sølvblad i krukken er dyrket af sidste års frø.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar