Så nemt har vi aldrig før fået brugt vore æbler fra haven. Peter skrællede æblerne og jeg fik lige så hurtigt kogt dem til mos i microovnen. Jeg har kogt dem med forskellige "moshedsgrader", sådan at de knap så udkogte kan bruges til blandt andet kagefyld. Jeg havde allerede slæbt den store gryde frem da jeg kom i tanker om at det måtte kunne gøres i microovnen. Og det var bare så nemt. Jeg kom æblerne i det store ildfaste glasfad - låg på og 10 minutter på 600 grader.
- Og jeg fik heldigvis låget af inden det hele spruttede over. Derefter var det 10 minutter uden låg - klar til næste portion. Derefter kom mosen i plastposer og i firkantede plastbeholdere. Plastbeholderne fjerner jeg igen når mosen er frosset. Men jeg kan godt lide firkantede frosne blokke, fordi de er nemmere at stable i fryseren. Om aftenen fik vi risengrød med ... æblemos.
Tusind tak for en rigtig god ide
SvarSletHilsen Inge
Det skal afprøves med det samme:-)
SvarSletKnus Kirsten, der også skal lave din æblemarmelade med ingefær.