lørdag den 26. juni 2010

Lidt ro til at nyde

Endelig er haven rundt omkring ved at være ok inden næste runde med hækklipning. Men lige nu vil jeg have lov til bare at nyde de sidste mange ugers arbejde med klargøring. Alt står fint og på spring til at vokse sig stort og flot. Vi er så heldige at have sol på terassen hele dagen . En del af vore naboer er ikke så heldige, så de flytter ud til gadesiden om aftenen. Det ville jeg ikke være glad for. Ca. 3 meter af den 9 meter lange overdækkede terasse er forsynet med brudsikkert glas ud mod terassen. Det nyder vi meget, for her er der som regel lunt og altid tørt. Om morgenen har vi sol i den anden ende af terassen - og det er også her vi kan holde ud at være senere på dagen, når og hvis solen skulle finde på at skinne. Fra hyggehjørnet har vi fin udsigt til vore fuglefoderpladser, hvor vi også fodrer om sommeren. Fuglene er også begyndt at bruge fuglebadet af granit efter at jeg har sat en ekstra skål ned i det. Vandet bliver alt for varmt i et granitbad!
Klatrerosen Schneewittchen har store tunge blomster. Desværre blomstrer den kun een gang - med lidt held 2 gange om året.
Hortensiaerne i mine krukker blomstrer på nye skud. Andre sorter blomstrer kun på gamle skud. Det betyder at de ingen blomster får efter en streng vinter, hvor de er frosset ned. Men hortensiaer i krukker skal have mindst 5 liter vand hver eneste dag.
Lobelia Cardinalis var frosset væk i vinter, så jeg har købt 5 nye stauder. Dem må jeg passe bedre på til vinter - lidt dække kunne have reddet dem. Nu er de allerede bundet op kort efter plantningen, for de bliver store og tunge. En god vindblæst dag får dem til at vælte, så det prøver jeg at imødegå.
Det samme gælder katosten, som står med masser af blomster. Den blev bundet op meget tidligt og opbindingen kan ikke længere ses - men jeg ved at den bliver stående når de tunge blomsterhoveder viser farve.