søndag den 24. juli 2016

MAJ MÅNEDS BLOMSTER

Når det er blomstringstid - må blomsterne bare springe ud næsten uanset vejret. Først gav det alt for meget regn og lave temperaturer, derefter blev det ekstremt varmt i en uges tid, så rhododendron og løgvækster alt for hurtigt mistede glansen, og hang som slatne klude. Så må man bare nyde det den korte stund, men snart er andre blomster på vej til at springe ud. 


 Tulipanerne var blevet tilovers  og jeg vidste ikke hvilke farver de ville vise sig med, men de så nu ganske fortryllende ud i dette mix.


De hvide Rhododendron var de første til at springe ud. De stod med blomst mindre end en uge.Det japanske kirsebærtræ var kasseret på en planteskole - og jeg fik lov til at tage det med hjem. Det havde en stor bule nede ved roden. Bulen kom ned under jorden - og grenene blev studsede de sidste 2 år. Nu tror jeg at der kommer et fornuftigt træ ud af det oppe i "skovkanten". 


 Lunaria - eller jødeblomst sår sig villligt og sætter fin kulør på forårshaven. Hvis man ikke ønsker dem, er de nemme at trække op.


Stedmoderblomster er taknemmelige. Billige i indkøb allerede i januar/februar måned, hvor de får
lov til at pynte på bordet under den overdækkede terasse, inden de bliver plantet ud ved påsketid.


Den mest almindelige Rhododendron er nok disse pinkfarvede, som blomstrer så overdådigt at jeg må klippe dem stærkt tilbage hvert år


Allium sår sig villigt selv og dukker op de mest uventede steder, som her mellem Hostaerne


En farverig buket, mest plukket for gyldenlakkernes fine duft. Et par jordbærblomster og en gren fra dværgsyrenen kom også med i buketten


Dværgsyrenen Syringia Palabin på stamme er ca. 7 år gammel og efter blomstringen i år skal den beskæres kraftigt, for den er blevet så voldsomt at den ret spinkle stamme ikke kan bære mere.