torsdag den 2. august 2007

I haven og på havet

Det kommer an på......
Ukrudt kan man altid få nok af - især fuglegræs. Jeg kom helt i tvivl om det nu var det rigtige navn for denne frodige plante, som nemt kan dække 40 kvadratcentimeter med sine lange ranker. Heldigvis har den kun en enkelt tynd, tynd rod og er nemt at fjerne - håndluge. Jeg har prøvet at skuffe og rive, men nu foretrækker jeg at sætte mig på min flade mås eller knæ, og glæde mig over at det faktisk ikke er surt arbejde, hvis man samtidig har en hørebog med i lommen og lytklapper på ørerne. Man kan også beslutte sig for at det er et dejligt arbejde at meditere til og lade tankerne flyve ned i spanden sammen med ukrudtet.
Jeg blev faktisk færdig med hele haven i løbet af i går og formiddagen i dag. Nu trænger jeg til at se en høj himmel i stedet for sort muldjord. Så i eftermiddag skal kaffen indtages ombord på Sweetie.
Fuglegræs kan gro alle vegne - og hele året - det kan endda spises. De røde Lobelia står rigtigt flotte Blå Ageratum klæder den rosa høstfloks
For 3 måneder siden var kristtjørnen barberet ned til det bare ingenting og stod helt uden blade. Den var blevet alt for stor, mørk og mægtig. Nu har jeg besluttet mig til at den ikke længere skal være "fodsid", men kun knækort. Så er der mulighed for at plante noget spændende under den. I år blev det de hjemmesåede ageratum.
Endelig sol over den nytrimmede have Kugletidslerne er ved at komme i blomst.
Tidslerne står bagest i et bed og der er mange af dem. De er gode til at så sig selv, så jeg har fjernet mange i år. Den blå farve kan sagtens konkurrere med den dejlige himmel over Lillebælt, hvor vi på et par timer i eftermiddag nåede at runde Fænø (ikke Fanø). Henturen op mod Middelfart med motor for at afprøve noget teknik + den nye autopilot. Herfra gik det videre med sejl gennem Fænosund og tilbage til Skærbæk lystbådehavn, hvor der var mange gæstesejlere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar