onsdag den 27. juni 2007

Færdigt arbejde og forhaven trimmet

Roserne står flotte efter omplantningen i efteråret
Det var spændende at se om roserne havde klaret omplantningen efter at de sidste år måtte graves op mens alle knækstenskanter blev rettet op og gjort højere. Roserne har aldrig været så kraftige som i år og jeg vil give dem en ekstra håndfuld gødning, nu hvor det regner så bravt.

Eunymos gror op i en spids

På 1. etage af knækstenskanterne er der mellem roserne plantet nogle eunymos, som gerne gror op i en spids. Hvis de fik lov til at gro op, ville der ikke være nogen synlig kant til 2. sals knækstenskant. Derfor bliver de "fladet ud" til nogle runde puder 1 eller 2 gange om året.

Vejens længste forhave på knap 40 meter

Forhavens nye bed til venstre for trappen
For ca. 12 år siden plantede vi her vores juletræ som afløser for 3 Omorika-graner, som var blevet alt for høje. For 2 år siden måtte også grantræet fældes, fordi nogle store efeu havde overtaget det, så træet svajede faretruende i stormvejr.
Bedet var frygteligt bart i starten, for vi var jo altid godt skærmede af grantræet, som dækkede hele den venstre side for trappen. I løbet af de sidste to år har jeg plantet det samme som på den modsatte side af trappen, og det hele har taget godt fat. Lavendler gror som skidt hos os. Overalt må vi fjerne lavendelplanter, så lavendlerne er aflæggere fra vore egne på modsatte side. Midt i er der et selvsået birketræ. Det får lov til at blive stående og jeg håber at kunne holde det nede i et par meters højde ved flittig beskæring.

Beatles-taks

Også i år fik takstræerne lov til at stå med min lidt specielle klipning. For to år siden var det enten eller, for jeg bryder mig slet ikke om disse kirkegårdstræer. Nu ser de da lidt specielle ud.

Arbejdet i forhaven er jeg dobbelt så længe om, der skal jo være tid til en snak med forbipasserende - og jeg har da altid et redskab jeg kan læne mig op ad. :-) Og hvis I lægger mærke til husets vinduer, ja så er der på nordsiden af huset ikke ret meget at se ud af. Ikke just tilfredsstillende for nysgerrigheden - men så må jeg jo stille mig ud med et haveredskab og se ud som om......

2 kommentarer:

 1. WoW!
  Sikken inspiration man får af at læse din blog! Den er hermed en fast del af min blog-læsning!
  Og som nybegynder-have-freak bliver man helt overvældet af hvor meget derer at leve op til!
  Jeg kan sagtens bruge råd og vejledning, så hvis du har tid og lyst, må du da meget gerne kigge på min blog!

  SvarSlet
 2. Hej Ingeborg - det er lang tid siden at du har skrevet... det er jo ok, men jeg er så nysgerrig! Hvad sker der i din have?

  SvarSlet