torsdag den 31. maj 2007

Et blåmejseliv

Parat til den første flyvetur

Her sidder så den første blåmejseunge parat til at forlade reden for første og sidste gang. Den rejste lige nakkefjerene da jeg nærmede mig med kameraet - sekunder efter var den på vingerne og gjorde plads til den næste unge. Da der var fløjet 3 unger, fortsatte forældrene med at fodre endnu et par timer og så var nr. 4 parat til livets genvordigheder udenfor den lune rede.

Fuglene opholdt sig i haven resten af dagen, hvor man kunne iagttage at forældrene stadigvæk fodrede på livet løs. Men de viste sig ikke mere ved redekassen. Dagen efter så vi at der sad masser af fuglelopper uden for hullet. De fik lige en omgang insektspray og drattede ned. Da vi ville åbne kassen og tage reden ud, lå der 4 æg i reden. Underligt, at de ikke var smadrede, hvis det var golde æg, som ungerne havde møvet rundt på i de sidste 12-14 dage. Vi ventede en dag mere inden vi fjernede reden. Endnu har vi ikke set mere til de gamle fugle, og vi er spændte på om de vender tilbage for at klare et hold unger mere i år.

Jeg har en rigtig dejlig bog som hedder: "Livet i redekassen", hvor man har bygget en redekasse på et vindue og fulgt et blåmejsepar igennem en sommer. Der er masser af søde dejlige billeder og gode forklaringer til fuglenes adfærd i bogen.

Vi har stor glæde af alle vore fuglekasser (5) og fuglefoderhuse. Her i denne tid har vi været ekstra gode ved dem og har fodret med afskallede solsikkekerner og kokos i halve nødder. Nu har vi fået en sjælden gæst ved kokosnøden, nemlig en spætte, som er enorm flot at se på. Guck, Guck, jeg vil tro at den har konstant hovedpine. Desværre er jeg ikke kommet på "fotofod" med den endnu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar