onsdag den 18. april 2007

Beskæring, såning, oprydning osv..........

Højbedet med krydderurter
Det dejlige næsten sommeragtige vejr sendte mig ud i haven og selvom jeg slet ikke var oplagt til havesysler endnu, kom der gang i redskaberne. Højbedet blev beplantet med forskellige krydderurter, og der blev sået en række lathyrus både oppe i højbedet og for foden af højbedet. Der har også stået lathyrus samme sted sidste år, så jorden måtte udskiftes inden såningen. Men...... i dag var det så køligt at jeg tvivlede på at krydderurterne som hidtil har stået beskyttet i gartneriet kunne tåle "mosten" . Derfor har jeg rigget en smule beskyttelse til med noget plastic, hvor jeg har lagt nogle kasserede rulllegardinstænger ned i nogle løbegange. Stængerne har jeg fyldt med sand for at de kan tynge plasticen ned.
En "beskåret" rive
Da jeg var træt af at rive alle småsten af jorden sammen med affald og andet godt, har jeg vor et par år siden filet hver 2. tand af en af mine river. Nu er det meget nemmere at rive de grove ting fra.
Jeg har allerede slidt 3 trillebøre op!
Der er klippet ned i forhaven - bemærk de flotte røde heuchera Forhaven er blevet bar - efter beskæringen
I forhaven er lavendler, potentil, hyperikon og spiræa Anthony Waterer skåret ned til 15 cm over jorden. Det er ikke nødvendigt at gøre det hvert år, men jeg vil gerne holde planterne lave og fornyede. Samtidig bliver de bredere og i løbet af sommeren dækker de hele bunden. Jeg skal huske at tage et billede af forandringen måned for måned. Vi fik jo væltet en del rundt med jorden da vi renoverede fliser sidste år, så jeg er spændt på at se hvordan roserne (Nina Poulsen) kommer til at gro. Det er gamle roser, som vi måtte grave op mens renoveringen stod på. Herefter blev jorden skiftet ud og roserne placeret som før. De tegner til at have overlevet allesammen.

Lasse morede sig med at lege fotograf højt til vejrs

Lidt fra "Nurseriet"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar