tirsdag den 18. juli 2006

Fugl af jern og levende fugle

En engelsk-visende vejrhane
Vi har investeret i en vejrhane, så nu er det slut med at gætte sig til vindretningen - en vigtig ting at vide helt præcist, når man gerne vil ud at sejle eller brænde bål af i haven.
Udover denne hane af jern, som ikke kræver foder, har vi 5 foderhuse i haven og dermed også mange forskellige fugle. Efter vinterenet fodrer vi så længe, til der er nok føde i naturen. På terassen har vi dog et luksusfodersted, to foderautomater, hvor vi kun fodrer med afskallede solsikkekerner - det er ren luksus for fuglene og meget dyrere end andet frø, men vi var mega-trætte af at have skaller flyvende rundt om ørerne på os. Her fodrer vi hele året. De afskallede frø er imidlertid så små, at mange af dem havner på fliserne. Mejser og musvitter henter et frø og flyver væk med dem for at hakke dem i sig et sted hvor de kan kile dem fast i en gren. Derfor var jeg opfindsom og fik skruet en lille bambusskål op under foderautomaterne. Desværre virkede de ikke kun som frøopsamlere, nej nu fandt fuglene ud af at det var nemt at vade rundt i frøene i skålen - og det var da også meget nemmere at sidde på kanten af skålen, så sparede man da flyveturen til en gren. Og nu ligger der lige så mange kerner på fliserne igen. Men vi har da større fornøjelse af fuglene .... og mon ikke der kommer en lille mus, som tager sig af resterne om natten?
Jeg gjorde store øjne da jeg så disse blade på fuglefoderhuset, som står udenfor mit køkkenvindue. Foderhuset er nemlig placeret på en stamme fra et rønnebærtræ - og stammen blev savet over og anbragt der sidste år i oktober måned. Stammen er gravet ca ½ meter ned i jorden i et betonrør. Nu er jeg bare spændt på hvor længe det varer før bladene visner - og så i denne tørre tid!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar