søndag den 28. august 2011

En utrolig flot hvid klatrerose

 Opad garagemuren står denne flotte hvide rose, som desværre kun blomstrer 1 gang  - med lidt held dog 2 gange om året. Det er denne smukke kombination af flotte blanke blade og en veldrejet rose jeg holder mest af. Selvfølgelig holder roserne længst "på roden", men når vejrudsigten lover pjaskregn de næste mange dage, kan jeg sagtens skære roserne af for at nyde dem indendørs - så længe det varer.







 Som vejret har artet sig, var jeg glad for at kunne nyde roser og duft lunt indendøre.

Græsplænen - grøn- grønnere- grønnest

 Græsplænen er bare flot i år. Alt arbejde med at vertikulere og gøde har båret frugt og jeg tænker at vi kan konkurrere med en engelsk fodboldbane :-)







Juni måneds arbejde - trods regn

 På trods af regnen skulle der stikkes kanter af, trimmes græs og klippes hække. Dejligt når det arbejde er overstået - der venter sikkert en omgang mere af samme kaliber.




Vores halvrunde lærkehæk, som ifølge planen for 35 år siden skulle skjule en svømmepøl. Det blev aldrig til noget, men jeg er glad for at hækken er der og har sin runde form.

torsdag den 25. august 2011

Terassehygge trods regn

Trods regn, kulde og blæst har der været tid og mulighed for at nyde aftenerne på terassens hyggehjørne

onsdag den 24. august 2011

Havevandring sidst i maj måned

Der er forrygende grønt og skønt at skue og det store forårsarbejde er overstået. De fleste planter, buske og træer blomstrer år efter år og jeg må nok sige at det efterhånden er svært at finde en ledig plads til nye planter. Sådan skal det være - og det skal blive nemmere at passe for hvert år. Vi har jo rundet det 70 og 75 år - men haven holder os i form :-)

søndag den 21. august 2011

En rigtig luksus krukkebeplantning

I hjørnet på vores overdækkede og delvise glasveranda har jeg de sidste år haft vingetobak og andre sommerplanter, som skulle nippes hele tiden. I år kastede jeg mig over en luksusbeplantn ing med en duftranke + en ukendt, men kostbar rose. Det har jeg virkelig ikke fortrudt. Rosen har blomstret uafbrudt og roserne, som starter som smukke lyserøde roser ældes med en pragtfuld limegrøn farve - og de drysser ikke det mindste. Blomsterne holder i næsten 2 måneder - en helt utrolig rose, som jeg må have navnet på næste gang jeg kommer i planteskolen.

Krukkerne har fået deres blomster

2 krukker med hortensia
Hortensiaerne fra de foregående år var blevet alt for store og blev derfor forvist til en plads i 2. parket oppe i haven. Jeg var også træt af at skulle vande hortensia med 10 liter vand hver aften.
Derfor plantede jeg de nye planter i store sorte spande med mange huller i bunden. Samtidig "plantede" jeg et "vandingsrør" ved siden af planten. Den store krukke fik et stort lag lecanødder i bunden og omkring spanden. Nu bliver krukkerne ikke så varme og jeg behøver kun at slæbe få liter vand, som havner direkte ved planternes rødder
Krukkerne er på solide underdele og har store møbelhjul skjult under en omvendt underskål. Det gør det nemt at køre krukkerne i skygge/sol selvom det er meget store krukker
Pudenellikerne har ligeledes kørende understel. Det er en af de ting, jeg har været meget glad for.
En lille sammenplantning til terassebordet

fredag den 19. august 2011

Baghaven med dens "praktiske funktioner" og krat

Allerbagest i haven er de praktiske ting placeret. Her er brændeskuret med et lille redskabskur til trillebør, trampolin, kværn, stiger og nogle haveredskaber, som ikke er i brug ret ofte. Vores grønne affaldsbeholder og de store kompostbeholder har også deres plads bag ved skuret. Stedet har sin egen charme

For snart 30 år siden gik vores yngste søn på en erhvervsskole, hvor de blandt andet lavede nogle praktiske ting. Herunder dette anker, som skulle bruges i vores robåd, som dengang skulle fragte os ud til vores sejlbåd. Det var før Skærbæk havn blev færdig anlagt i 1986.

På et tidspunkt har vi ikke haft brug for robåd og anker mere og har hængt det over en gren på et birketræ. Nu er ankeret groet ind i træet og hænger i 3-4 meters højde.

"Skoven" har et tæt bunddække og nogle steder fint udkig til den øvrige del af haven

Det meste af året bruger vi selve stien til "kompostbunke". Vi spreder afklippet græs og kværnet affald - og vi kan her grave den skønneste muldjord op Judaspengene sår sig villigt og er nemme at rykke op, der hvor de er uønskede. De får lov til at så sig selv i "skovhaven" En gammel havelåge, som var tilovers fra en udstilling, en halv krukke og en trærod har ingen andre funktioner end at de liver lidt op i alt det grønne.

Foran kompostbeholderne har jeg lagt alle vore "restfliser". Det morede jeg mig med et par dage . Nej, det er ikke sne i fugerne, men kronblade fra rønnebærtræets blomster.

Der er faktisk et dejligt "arbejdsmiljø" i vores lille "kratskov", hvor det myldrer med vinbjergsnegle