lørdag den 18. august 2007

Jeg kan li' teaktræ - når det er rent

Teaktræ er nemt at holde rent
Teaktræet i vores sejlbåd ser ud som nyt træ til trods for at båden er 30 år gammel. Vore havemøbler får samme tur som bådens teaktræ. En grundig afrensning om foråret - eller efteråret for de møbler, som står i skuret vinteren over. Herefter får det en omgang sæbevand - natursæbe til ulakeret træ 2-3 gange i løbet af sommeren og ikke en pind andet - ingen olie eller andet fikumdik. En hurtig omgang med skurebørsten, efterskylning med rent vand og så er møblementet flot igen. Stolene, som ses i baggrunden trængte overhovedet ikke til noget i denne omgang, så det var nemt sluppet.

En dag på havnen - Havnefest i Skærbæk

En gåtur i Skærbæk Fiskerihavn
I dag var der havnefest i vores lystbådehavn, som ligger klods op af fiskerihavnen. Havnefest betyder kræmmermarked, men fordi jeg husker at jeg lige har læst Karen Kingstons bog "Ryd op i dit rod", havde jeg ikke en rød reje med mig, da jeg inspicerede boderne. Dermed var det hele så også ret uinteressant, så jeg gik en tur i fiskerihavnen i stedet for. Her er der altid noget at kigge på og blive inspireret af.

Om vinteren står vores både ovenpå dette skønne tæppe Skrammel omkring den gamle tjæregryde på havnen

torsdag den 2. august 2007

I haven og på havet

Det kommer an på......
Ukrudt kan man altid få nok af - især fuglegræs. Jeg kom helt i tvivl om det nu var det rigtige navn for denne frodige plante, som nemt kan dække 40 kvadratcentimeter med sine lange ranker. Heldigvis har den kun en enkelt tynd, tynd rod og er nemt at fjerne - håndluge. Jeg har prøvet at skuffe og rive, men nu foretrækker jeg at sætte mig på min flade mås eller knæ, og glæde mig over at det faktisk ikke er surt arbejde, hvis man samtidig har en hørebog med i lommen og lytklapper på ørerne. Man kan også beslutte sig for at det er et dejligt arbejde at meditere til og lade tankerne flyve ned i spanden sammen med ukrudtet.
Jeg blev faktisk færdig med hele haven i løbet af i går og formiddagen i dag. Nu trænger jeg til at se en høj himmel i stedet for sort muldjord. Så i eftermiddag skal kaffen indtages ombord på Sweetie.
Fuglegræs kan gro alle vegne - og hele året - det kan endda spises. De røde Lobelia står rigtigt flotte Blå Ageratum klæder den rosa høstfloks
For 3 måneder siden var kristtjørnen barberet ned til det bare ingenting og stod helt uden blade. Den var blevet alt for stor, mørk og mægtig. Nu har jeg besluttet mig til at den ikke længere skal være "fodsid", men kun knækort. Så er der mulighed for at plante noget spændende under den. I år blev det de hjemmesåede ageratum.
Endelig sol over den nytrimmede have Kugletidslerne er ved at komme i blomst.
Tidslerne står bagest i et bed og der er mange af dem. De er gode til at så sig selv, så jeg har fjernet mange i år. Den blå farve kan sagtens konkurrere med den dejlige himmel over Lillebælt, hvor vi på et par timer i eftermiddag nåede at runde Fænø (ikke Fanø). Henturen op mod Middelfart med motor for at afprøve noget teknik + den nye autopilot. Herfra gik det videre med sejl gennem Fænosund og tilbage til Skærbæk lystbådehavn, hvor der var mange gæstesejlere.

onsdag den 1. august 2007

En dejlig arbejdsdag i haven

Lilla-rød hortensia - første blomstring i 5 år !
Rød hortensia - også første blomstring efter mange år

Hortensia Anna-Belle - en anderledes hortensia

Hortensia Paniculata - sentblomstrende i lange klaser, gode til tørring

"Rundellen" i forbindelse med terassebedet
Fra den nederste terasse har vi 4 trin op til 1. salen i haven. Her er der først en mini-terasse udenfor døren til mit arbejdsværelse. En lille græsplæne forbinder dette halvcirkelformede bed, som er omkranset af en lav lærkehæk. I tidernes morgen var det meningen at vi ville have et cirkelrundt svømmebassin her. Det blev aldrig til noget, men vi er meget glade for dette lille ekstra rum i haven. Fra soveværelset kan vi se lige ud på fuglefoderhuset og holde øje med æblerne. I år bliver et rigtigt æble-år, der er masser af skønne Filippa-æbler, som bliver kogt til mos og frosset. I morgen tager jeg hul på sidste portion fra 2006. Gemalen har ønsket sig æblegrød.

Så kom vi hele vejen omkring i "Rundellen"