tirsdag den 15. august 2006

Åh - det regner - det regner

Endelig regn - fortjener et billede

Blomstervandfald

Varmt bad til fuglene

Vi kunne ikke forstå, hvorfor fuglene holdt op med at bade netop som det var så varmt. Det fandt jeg dog ud af ved at stikke en finger i vandet. Det var simpelthen for varmt. Så på en eller anden måde er sådan et rundt glaseret fuglebad ikke ret meget bevendt. I Genbrug havde de heldigvis en passende skål til at sætte oveni, så nu kan Jim og Jonny igen se på badende fugle.

Overalt langs kanterne på terassen spirer der nu små planter af hasselurt. Tidligere har jeg forgæves forsøgt at samle frø fra den for at formere den. Men det klarer den fint selv. Men frøene skal have frost før de vil spire. Myrerne slæber frøene sammen i store bunker på fliserne, jeg aner ikke, hvad de vil med dem, for de bliver bare liggende. Første gang troede jeg at det var en bunke kaffegrums - hm ... hvor skulle det nu komme fra? Men mysteriet blev opklaret.

Skur færdig 2 timer før regnen kom

Hr. Hansen havde siddet og trommet i terassebordet med fingrene i 3 dage, da byggemarkedet endelig kom med tagpladerne - selvfølgelig de forkerte. Vi besluttede os for at beholde de lyseblå plader, for som vi blev enige om, det var jo bare et skur og ingen altertavle. Hver gang jeg nu træder ind i skuret, tror jeg at jeg skal røntgenfotograferes, så herligt lyseblåt er det blevet derinde, selvom vi har malet med lysegrå. Nå, de der plader falmer vel en gang.

Endnu er alt på rette plads

Jeg håber sandelig at jeg kan vænne mig til at redskaberne skal hænges pænt op efter brug og jeg har et lillebitte håb om at jeg aldrig mere skal lede efter rosensaksen..... Engang, hvor den var helt væk, dukkede den op som en forvredet kunstgenstand da vi var færdige med at brænde haveaffald. Og nej, den røde stribe på bjælken i loftet skal ikke matche redskabsholderne. Den er anbragt rent profylaktisk - sådan til dem der glemmer at der er en bjælke lige der.

mandag den 7. august 2006

August måneds blomster og arbejde

Renovering af redskabsskuret
Peter har tilbragt et par dage med at brænde maling af redskabsskurets skelet. Det har tidligere været et meget flot drivhus, men da de omgivende træer blev store og der yderligere var naboens garage og vores egen på de to sider, var der ikke lys nok til at planterne trivedes. Derfor lavede vi det om til redskabsskur. Det er så længe siden, at det nu trænger til et nyt tag. Samtidig skal "skelettet" have en omgang maling.
Høstfloks vil jeg gerne have i mange farver

Floks minder mig om min barndoms somre. Som feriebarn på landet i Danmark er denne blomst og dens duft for mig identisk med sommer, leg og glade timer sammen med andre børn i deres forskellige landbohaver. Foreløbig har jeg disse lilla og pinkfarvede stauder. Næste år vil jeg gerne have plantet nogle hvide - måske allerede til efteråret. Sidste år samlede jeg frø fra den pinkfarvede og nu har jeg flere små stauder i vækst rundt omkring.

Kugletidsel er skøn at skue og tiltrækker bier

Det er først på meget nært hold man kan se, hvor kunstfærdig og flot denne staude er - jeg havde aldrig lagt rigtig mærke til de mange mange små blomster, som bierne er vældig glade for.

En flammende rød lobelia

Jeg var meget skeptisk da jeg købte denne lobelia, som er en etårig sommerblomst. Den var så flot og kraftig at jeg tvivlede på at den kom frelst gennem den tørre varme sommer. Der står 2 mere i en af mine store krukker. De overrasker og bare vokser og blomstrer uendeligt. Omkring den ses de hjemmelavede sølvblad (Cinerarie), som er lidt sene på den i år. Måske får jeg igen held til at overvintre nogle af dem.

Ærteblomster (Lathyrus)

Lathyrus er et "must" i min have. I år har de været meget længe undervejs fordi jeg såede på direkte på friland. Sidste år såede jeg i tomme mælkekartoner og havde dem til at stå inde i redskabsskuret til de spirede og var ca. 10 cm høje inden jeg bare fjernede kartonen og kunne plante dem ud i store klumper. De havde et ordentligt rodnet. Så det må jeg hellere gøre igen til næste forår.

lørdag den 5. august 2006

Geranium og Hortensia Annabelle

Hortensia Annabelle overlevede i spandene

Det var godt at jeg reddede mine nye hortensia Annabelle ved at plante dem om i spande, så jeg kunne kontrollere for både vand og snegle. Desværre havde jeg ikke taget højde for at blomsterhovederne blev alt for tunge da det endelig begyndte at regne, så nu må de have en pind at støtte sig til - og så vil jeg overveje, hvor jeg kan finde en god blivende plads til dem. De kræver halvskygge, meget vand og tåler ikke et vindomsust sted. Jeg har 4 stk. mere af disse hortensia. Dem har jeg plantet under vores store grantræ, som er opstammet. Men med den tørre sommer vi har haft, har jeg måttet vande dem, og lur mig, om ikke grantræet har suttet det meste af vandet til sig.

Storkenæb i fuld fart igen

Det er helt fantastisk at se, for det er kun 3 uger siden jeg klippede dem helt ned til jorden. Mon ikke de kan nå en blomstring mere i år.

Koalabjørnen Jonas er glad for at det er grønt omkring ham igen. Jeg har 3 forskellige af disse keramikbjørne, som har fået navnene Jim, Jonny og Jonas. (Efter en gammel tysk slager)